Nahe Euler Wein

Geschiedenis

Mijn naam is Jakob Euler en ik kom uit het wijnbouwgebied Nahe in Burgsponheim. Ik vond het al heel vroeg leuk om wijn te verbouwen en wilde heel graag mijn eigen wijnen maken, en dat heb ik dan ook gedaan.

Daarom ben ik begonnen aan een opleiding tot wijnmaker bij wijnmakerij Welker in Sponheim en heb deze afgerond bij de wijnmakerij Fürst Hohenlohe, Württemberg, met het eindexamen als wijnmaker.

Het cultiveren van wijngaarden, het produceren en bottelen van heerlijke wijnen is mijn droom. Met mijn „Gesellenstück”, twee wijnen uit de wijnoogst van 2019, beide bekroond met een Kammerpreismünze, heb ik dit voor het eerst gerealiseerd.  Momenteel studeer ik wijnbouwtechniek.

Jakob heft zich ten doel gesteld het erfgoed van zijn opa te doen herleven. In de zomer van 2023 zijn wij bij toeval met elkaar in contact gekomen. Als Roermondenaren werden wij onder meer aangetrokken door het logo de uil oftewel in het Roermonds D.n Uul (beeldmerk van de carnavals vereniging in de Roermondse binnenstad.