Weingut Gunderloch (Nackenheim, Rheinhessen)

Wijngoed Gunderloch vindt zijn oorsprong in 1890. De bankier Carl Gunderloch krijgt de lagandarische Nackenheimer Rothenberg in zijn bezit. Dat was een moedige stap en deze pioniersgeest is nnog steeds de drijfveer in het bedrijf. Voor Carl Gunderloch was niet enkel de wijn belangrijk, hij zette zich in voor kwalitatieve wijnbouw en het gehele gebied. Het is daarom niet verrassend dat dit bedrijf een van de grondleggers van de VDP is. Zijn engagement voor het produceren van de Riesling wijnen op officieel geklassificeerde percelen is na 6 generaties nog steeds, na 130 jaar, leidend in het bedrijf.

Op dit ogenblik heeft Johannes Hasselbach de touwtjes in de hand. Hij is bescheiden, maar ook eerzuchtig, bewust van de traditie maar ook bang om te experimenteren, met de wortels in Rheinhessen maar eveneens een wereld ontdekker.

 

“Iedere generatie leert uiteindelijk zijn eigen weg te vinden met de Rothenberg. Wij leven op deze wijnberg, leven ervan en met hem. Hij maakt ons dat wat en wie we zijn.”

Johannes Hasselbach

Weingut Gunderloch – Wir Leben Rothenberg!