Over ons

Wien & Wein

Wie wij zijn? Piet Jereskes is een wijnfanaat met ruime ervaring in wijnen met een uitgesproken smaak. Hij is altijd op zoek naar mooie wijnen. Sinds 2018 bezit hij WSET 2 en daarvoor is hij geschoold in diverse cursussen.
Mieke Aben is al van jongs af aan wijnliefhebber. Inmiddels heeft ze ruime ervaring in zowel de Horeca als in de wijnbusiness. Na de MHS opleiding had ze haar eigen restaurant, waarna ze bij verschillende wijn bedrijven heeft gewerkt. Ze is ook in het bezit van WSET 2. Sinds korte tijd is Mieke totaal in de ban van Duitse wijnen en hun mooie wijnhuizen.

De naam Wien & Wein komt van Wien wat in het Limburgs dialect wijn betekent en Wein het Duitse woord daarvoor.

Onze activiteiten bestaan uit het leveren van door u bestelde wijnen en het verzorgen van proeverijen op een mooie locatie in Roermond / Maasniel, maar op aanvraag kan dit natuurlijk ook bij u thuis.

Ons assortiment

Voor alsnog komt ons assortiment hoofdzakelijk uit Duitsland en de Duitstalige gebieden, zoals Oostenrijk, Alto Adige en de Elzas.

We gaan altijd op zoek naar puike wijnmakers die niet alleen wijnen bottelen met passie, maar ook een passioneel product maken. Deze emotie vertalen zij in wijn welke wij graag aan u willen presenteren.

Met vrijwel alle wijnproducenten, hun familie en hun wijngoed hebben wij persoonlijk kennis gemaakt. Daardoor is het mogelijk naast de gebruikelijke informatie over hun producten ook leuke anekdotes te vertellen tijdens proeverijen.