Wijnspijs Cursus

Bij Wien en Wein draait het om wijn en alles daaromheen: de geschiedenis, de passie van de wijnhuizen, de druiven, de smaak en nog veel meer. De kennis in huis hebben, en die kennis met enthousiasme en passie delen: dat is waar Wien en Wein voor staat. Recent hebben Piet en Mieke daarom hun kennis naar een hoger niveau mogen tillen tijdens de wijnspijs-cursus van De Wijnstudio.

De Wijnstudio is de uitgelezen plek om eigen kennis over wijn te vergroten. De Wijnstudio verzorgt namelijk wijnopleidingen voor sommeliers, importeurs, winkeliers en meer. Ze geven lessen voor de WSET – de grootste wijnopleider ter wereld, met meer dan 100.000 cursisten per jaar in 75 landen.

Het was een bijzondere, verrassende en inspirerende ervaring. Piet en Mieke leerde onder andere het verschil in smaak kennen tussen een bevroren bolletje vanille-ijs en een reeds gesmolten exemplaar. Het laatste bleek vele malen zoeter dan het eerste. Ook werden ze zich bewust van het verschil in smaak tussen dezelfde wijn uit verschillende glazen. De Wijnstudio leerde Piet en Mieke de smaakverschillen tussen een limonadeglas, een normaal wijnglas en tot slot een zeer dun kristallen exemplaar. Het zal je misschien verbazen, maar je proeft écht het verschil. Door het afronden van de wijnspijs-cursus kunnen Piet en Mieke nu nog beter wijnadvies op maat geven bij elk gerecht en elke gelegenheid: iets wat ze maar al te graag doen.