(lunch-, voor- of hoofdgerecht voor 4 personen)
Ingrediƫnten:
- 20 gekookte asperges AA
- 4 gekookte groene asperges
- 110 gr. rucola
- 100gr. mayonaise
- 1 eet. pijnboompitten
- 1 hardgekookte eierdooier
- 80 gr. Parmaham
- zeezout, olijfolie
Bereiding:
- Blender met een staafmixer 60 gr. rucola en de mayonaise tot een egaal groene saus en breng op smaak met zeezout. Schep dit in een spuitzak en zet koel weg.
- Snijd de Parmaham in blokjes van 2 mm en wrijf het hardgekookte eierdooier door eenzeef.
Opmaak:
- Halveer de asperges overlangs en leg ze naast elkaar op het bord. Spuit de rucola mayonaise zigzag over de asperges.
- Maak de overige rucola aan met wat olijfolie en zeezout en verdeel dit over de asperges.
- Schil de groene asperges en snijd de topjes in lengte van 4 cm. en steek deze tussen de rucola.
- Verdeel de pijnboompitten, eierdooier en nablokjes over het gerecht.