Aspergemenu voor thuis

(lunch-, voor- of hoofdgerecht voor 4 personen)

Ingrediƫnten:

  • 20 gekookte asperges AA
  • 4 gekookte groene asperges
  • 110 gr. rucola
  • 100gr. mayonaise
  • 1 eet. pijnboompitten
  • 1 hardgekookte eierdooier
  • 80 gr. Parmaham
  • zeezout, olijfolie

Bereiding:

  • Blender met een staafmixer 60 gr. rucola en de mayonaise tot een egaal groene saus en breng op smaak met zeezout. Schep dit in een spuitzak en zet koel weg.
  • Snijd de Parmaham in blokjes van 2 mm en wrijf het hardgekookte eierdooier door eenzeef.

Opmaak:

  • Halveer de asperges overlangs en leg ze naast elkaar op het bord. Spuit de rucola mayonaise zigzag over de asperges.
  • Maak de overige rucola aan met wat olijfolie en zeezout en verdeel dit over de asperges.
  • Schil de groene asperges en snijd de topjes in lengte van 4 cm. en steek deze tussen de rucola.
  • Verdeel de pijnboompitten, eierdooier en nablokjes over het gerecht.