Wien en Wein: Kwaliteitswijnen uit Duitstalige gebieden

Wien en Wein is het kindje van Piet Jereskes en Mieke Aben. Wijnfanaten met ruime ervaring in wijnen met een uitgesproken smaak. Steeds zijn ze op zoek naar nieuwe uitdagingen om de smaakpapillen uit te dagen.Bij Wien en Wein importeren ze kwaliteitswijnen uit voornamelijk Duitstalige gebieden.

Over Piet en Mieke, de wijnfanaten achter Wien en Wein

Piet Jereskes is een wijnfanaat met ruime ervaring in vele verschillende wijnen. Hij is altijd op zoek naar de allermooiste en meest smaakvolle wijnen. Sinds 2018 bezit hij WSET 2 en daarvoor is hij geschoold in diverse andere cursussen. Samen met Mieke staat hij aan het roer van Wien en Wein.

Mieke Aben is al van jongs af aan wijnliefhebber. Inmiddels heeft ook zij ruime ervaring in zowel de Horeca als in de wijnbusiness. Na de MHS opleiding had ze haar eigen restaurant, waarna ze bij verschillende wijnbedrijven heeft gewerkt. Ze is ook in het bezit van WSET 2. Sinds korte tijd is Mieke totaal in de ban van Duitse wijnen en hun mooie wijnhuizen.

Wien en Wein, en de Duitse en Limburgse roots

De naam Wien & Wein komt van Wien wat in het Limburgs dialect wijn betekent en Wein: het Duitse woord daarvoor. Het is een verwijzing naar de mooie Duitse wijnen die Piet en Mieke naar Limburg importeren.

De voornaamste activiteiten van Wien en Wein bestaan uit het leveren van bestelde wijnen en het verzorgen van proeverijen op de mooiste locaties in Roermond / Maasniel, maar op aanvraag kan dit natuurlijk ook thuis.

De kennis over wijn mag natuurlijk niet ontbreken

Bij Wien en Wein draait het om wijn en alles wat daarbij komt kijken: de geschiedenis, de passie van de wijnhuizen, de druiven, de smaak en nog heel veel meer. De kennis in huis hebben, en die kennis met enthousiasme en passie delen: dat is waar Wien en Wein voor staat. Recent hebben Piet en Mieke daarom hun kennis naar een hoger niveau mogen tillen tijdens de wijnspijs-cursus van de Wijnstudio.

Nóg beter wijnadvies op maat door een cursus bij de wijnstudio

De Wijnstudio is de uitgelezen plek om je kennis over wijn te vergroten. De Wijnstudio verzorgt wijnopleidingen voor sommeliers, importeurs, winkeliers, horeca, bloggers en zelfs beginners. Ze geven lessen voor de WSET – de grootste wijnopleider ter wereld, met meer dan 100.000 cursisten per jaar in 75 landen. Door het afronden van de wijspijs-cursus kunnen Piet en Mieke nu nóg beter wijnadvies op maat geven bij elk gerecht én elke gelegenheid: iets wat ze maar al te graag doen.

Het assortiment van Wien en Wein

Op het moment komt het grootste deel het ons assortiment uit Duitsland en de Duitstalige gebieden, zoals Oostenrijk, Alto Adige en de Elzas.

Wien en Wein gaat altijd op zoek naar puike wijnmakers die niet alleen wijnen bottelen met passie, maar ook een passioneel product maken. Deze emotie vertalen zij in wijn welke Piet en Mieke graag willen delen.

Met vrijwel alle wijnproducenten, hun familie en hun wijngoed hebben zij persoonlijk kennis gemaakt. Daardoor is het mogelijk naast de gebruikelijke informatie over hun producten ook leuke anekdotes te vertellen tijdens Wien en Wein proeverijen.

De wijnproeverijen van Wien en Wein

Of je nu al wijnkenner bent, of niet. Je wil gewoon nog meer genieten van een glas wijn. Samen met familie, vrienden of collega’s kun je bij Wien en Wein een volledig verzorgde wijnproeverij boeken. We bieden een groot scala aan mogelijkheden. Een basis wijnproeverij van Wien en Wein bestaat uit 6 wijnen met bijpassende hapjes, waarbij uiteraard rekening gehouden wordt met dieetwensen. Op een ontspannen manier ontdekken welke wijnen je lekker vindt met gezelligheid als ons uitgangspunt. Heb je interesse in een wijnproeverij? Neem contact op, dan stellen we samen een passende proeverij samen.