Aardbei-Carpaccio:
Recept voor 4 personen:
- 400 gram Aardbeien
- 1 EL Balsamico azijn
- 1 EL Aardbei of Frambozen azijn
- 4 EL Olijfolie of Druivenpitolie
- 1 EL zoete Slagroom
- 100 grem Tête de Moine kaas in krullen
- 1 TL Suiker
- Zwarte peper
- Zout
- beetje Citroensap
Bereiding:
- Aardbeien afspoelen en kroontjes verwijderen en in dunne schijfjes snijden. Op 4 borden decoratief verdelen en met suiker bestrooien. Vervolgens 15 minuten laten intrekken.
- De azijn met een beetje zout, suiker en een scheutje citroensap, olie en slagroom mengen. Dit over de aardbeien verdelen, vervolgens peper eroverheen malen en tot slot de Tête de Moine draperen. Direct opdienen
- Wijnadvies: een ietwat zoete Rosé : Laubenstein Blauer Portugieser Feinherb.